Deportivo - A.Madrid @ ÜST
Aynı puana sahip iki ekibin mücadelesi ve iki takımda ilk 4 içerisinde bulunabilmek için şavaş veriyor. A.Madrid son iki haftada aldığı mağlubiyetler ile moralman etkilendi. Atletico Madrid teknik direktörü Resino Osasuna yenilgisinin bahanesinin olmadığını ve Osasuna***8217;nın mükemmel oyna***** galibiyeti hak ettiğini söyledi. Resino'nun Osasuna karşısında aciz bir A.Madrid' e saha kenarında tahammül etmesi İspanya basınında haftaiçi fazlasıyla yer aldı.
A.Madrid gibi güçlü bir camianın yeni hocasına bile bu kadar tahammülü var. Resino'nun yetersiz olduğunu düşünende bir çok kişi var aslında bende onlardan biriyim çünkü A.Madrid'in elinde çok iyi oyuncular var ve bu takımın bu inişli çıkışlı performansına hala anlam veremiyorum. Hücümü en iyi oynayabilen bir takım bir okadarda savunmada açık verebilmesi normal olabilir fakat buna bir çare üretememek sanırım zor bir iş.
Deportivo geçen haftasonu Espanyol karışsında deplasmanda kaybetti fakat karşısında son derece istekli ve arzulu bir Espanyol vardı. Bu sayfalarda sizlere Espanyol galibiyetini önerirken o karşılaşmada Espanyol'un Deportivo gibi iyi bir takım karşısında bile mecbur kalında galibiyete uzanabileceğininden bahsetmiştim.Şimdide A.Madrid ve Deportivo arasında çok fark olduğu düşünmüyorum hatta iki takımında yanı puana sahip olduklarını görüyoruz.
Saha avantajını iyi kullanmak isteyen bir Deportivo ve artık kazanmak isteyen A.Madrid bu iki ayrı takımın ortak düşüncesi bu karşılaşmayı gollü bir skora götürebilir ve aynı zamanda eşitlik çıkarabilir. Ben sizlere öncelikle gollü bir maç olmasını düşündüğümden üst tercihini öneriyorum ve yüksek oran arayanlar içinde beraberlik denenmeli.
Real Madrid - Valladolid @ ÜST
Higuain Real Madrid'i sırtlamaya devam ediyor Malaga deplasmanında maçın tek golünü atan Higuain, artık taraftarların bir numaralı sevgilisi. Malaga deplasmanında Robben'siz giden ve zorda olsa kazanmasını bilen Real Madrid, artık Barça'nın puan kaybetmesini beklemedekten sıkılmış gibi gözükmüyor hala bir umut kazanmaya devam ediyolar. Lider ile aralarındaki puan farkı hala 6 ve bu puan farkının 3 e inmiş olmasını bile hayal etmek onlar için büyük bir ümit çünkü sahalarında oynayacakları Barcelona karşılaşması belkide bu sezonun avrupadaki en büyük maçlarından biri olacak.
Real hücüm hattında Ramos'un gelişinin ardından biraz vazgeçmiş gibi gözüküyor hücüm hattından vazgeçmiş derken hücüm futbolundan yani savunmayı daha çok düşündükleri gibi. Fakat bu durum her maç için geçerli değil Ramos oyunu fazla riske etmeyi seven bir teknik adam değil daha çok rakibe göre oyun seçimlerini yapan bir hoca ve Valladolid'de özellikle deplasmanlarda atak bir oyun tercih eden bir takım özellikle konta ataklar ile rakip savunmayı zorlayabiliyorlar.
Ben bu karşılaşmada Valladolid'in gol yollarında başarılı olabileceğini düşünüyorum ve bu durumda Mavilerde etkili atakalrı ile gol yollarındaki becerelilerini göstermek isteceklerdir. Gollü ve zevkli bir maç olacağını düşünüyorum.
|