Beşiktaş-Bursaspor
Şu saatten sonra taktik teknik bir yana Beşiktaş takımının İnönü'de puan kaybetme lüksünün olmadığını düşünüyorum..Trübünlerle müthiş bir kenetlenme mevcut..Mustafa Denizli'ye bir basın mensubu ''Efendim biliyorsunuz İnönü'de ki son maçta seyirci takım otobüsünün yolunu kapadı ve stadyuma geç ulaştınız sizin bir önleminiz olacak mı Bursaspor maçı öncesi sorusuna ''İner taraftarla birlikte yürürüz stadyuma''cevabı takım ile taraftarın ne kadar kenetlendiğinin göstergesidir..Geçmiş yıllara oranla Beşiktaş takımının bu yıl özeliikle Mustafa Denizli ile birlikte ayağının daha sağlam yere bastığını ve takımda tecrübeli oyuncular ile her an skoru değiştirebilecek oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor..Mustafa Denizli kafasında şablonu o kadar güzel oturtmuş ki,orta sahada üstünlük kurabilecekse rakibe karşı tek ön libero,bunu beceremiyecekse özellikle deplasmanlarda cisse-ernst ikilisi ile başlıyor..Takıma Yusuf ve Ernst taze kan oldular ve performansları üst seviyede..Ernst takımın beyni vazifesini görüyor orta sahada,açıkcası bu oyuncunun ben schalke'den takip ettiğim kadarıyla top kesen Mehmet Topal vari bir adam olduğunu düşünüyordum ama aksine oyunu okuyor alıyor veriyor şut atıyor işlevi bir hayli fazla..Yusuf her an skoru değiştirebilecek potansiyele sahip bir ara pasıyla,süpriz bir şutla,her eve lazım bu adam yıllanmış şarap gibi..Bursaspor cephesinde UEFA hesapları yapılıyor takım yukardakilerin arka arkaya puanlar kaybetmesiyle ''ACABA?''sorusunu kendi kendine sormaya başladı ama ben acaba'da kalır UEFA olmaz diyorum,nefesi yetmez timsahların düşüncesindeyim..Bursaspor takımı büyüklerle deplasmanlarda oynadığı müsabakalarda kayıpları oynuyor,Fenerbahçeye ligde kupada boyun eğdiler,Galatasaray takımına keza yenildiler deplasmanda..Takımın gol silahı Sercan cezalıyken,takımın İstanbul fobisi varken,Beşiktaş böyle bir hava yakalamışken oran gayet şık diyorum..
Beşiktaş Kazanır
|